Ervaring van Ellen

“Dat gun ik iedereen!”

Ik stel mijzelf even voor
Mijn naam is Ellen en ik heb twee jaar deelgenomen aan de Alpha-cursus in Doetinchem. Ik ben zelf van huis uit Katholiek opgevoed, maar ben er op volwassen leeftijd niet meer mee verder gegaan. Wel ben ik iemand die altijd al, hoe jong ik ook was, met de zin van het leven bezig was. Ik stelde me altijd vragen zoals: wat is het doel op aarde, waarom is er zoveel geweld in de wereld, bestaat de hemel?

Waarom koos ik ervoor om Alpha te gaan doen
Eind 2017 ben ik in contact gekomen met iemand die Christen is. Ik wilde wel meer weten over het geloof en ben een keer vanuit nieuwsgierigheid met haar meegegaan naar een Bijbelstudie bij iemand aan huis. Dit heb ik een paar keer gedaan. Op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat ik de informatie uit de bijbel veel te moeilijk vond en het niet begreep.

Ik had ook nog nooit een bijbel gelezen, dus het was heel erg nieuw voor mij.

Twee vrouwen van de Bijbelstudie vertelden me dat er eind januari een Alpha-cursus zou beginnen en adviseerden mij om daar aan deel te gaan nemen, omdat ik daar de basis van het Christelijk geloof zou leren. Ik hoefde er dus niet lang over na te denken en kon gelijk van het ene naar het andere overstappen om mijn zoektocht te vervolgen.

Wat mij het meest van Alpha aansprak en raakte
Ik heb binnen de Alpha heel veel liefde mogen voelen. Ik heb me door die liefde mogen optillen, waardoor ik bijzondere ontmoetingen en ervaringen heb gehad. Ik merkte dat die liefde met God te maken had en wilde Hem leren kennen.

Wat er in mijn leven veranderde
Ik heb altijd gevoeld dat er een kracht of energie is die me helpt in mijn leven. Door de Alpha ben ik gaan beseffen dat het God is. Ik voel me nu veel meer gedragen in mijn leven en heb meer vertrouwen gekregen dat Hij er altijd is voor mij. Ik heb ervaren dat hoe meer ik me aan God overgeef hoe meer wonderen er in mijn leven gebeuren. Toevalligheden blijken geen toevalligheden te zijn, maar ontstaan vanuit de leiding van God. Ik heb God nodig om te kunnen doen wat belangrijk is in dit leven.

Waarom ik anderen zou aanbevelen om Alpha te gaan doen
Het hoofddoel is niet perse om Christen te worden, maar om je aan het denken te zetten over wie of wat jij bent hier op aarde. Je wakker te maken en je in te laten zien dat er meer is in dit leven dan werken en geld verdienen. Door de Alpha kom je dichter bij jezelf en geeft het je de kans om jouw hogere doel te mogen ontdekken. Het was voor mij een aanvulling in zelfontwikkeling. Hoe meer ik mezelf ken, hoe meer ik God zal kennen. Dat gun ik iedereen!

Ik zal wekelijks een blog schrijven en telkens het onderwerp van iedere avond toelichten.

Comments are closed.