Is er meer?

Veel mensen lopen rond met levensvragen. Ze hebben een innerlijk verlangen om méér te willen zijn dan alleen een mens, die werkend, slapend en etend op deze aardbol leeft. Is er meer dan dat? En, hoe ziet dat er dan uit?

Ook dit jaar is de Alpha weer van start gegaan met als eerste avond de introductie. Daarin zegt Alpha: er is zéker meer! Hoe je dat kunt ontdekken? Door mee te doen met de cursus en het voor jezelf te gaan onderzoeken. Neem niet zomaar voor waar aan dat God wel of niet bestaat. Stel kritische vragen, want alleen dáármee krijg je antwoorden en begint je zoektocht naar de Waarheid. Alle mensen zijn welkom. Of je nu moslim, atheïst of Boeddha-vereerder bent. Dat maakt niets uit.

Kom in ontmoeting met elkaar en ga een gesprek aan.

Stel je voor dat er een beeld gecreëerd is van iemand dat door anderen aan jou verteld is. Is het dan niet eerlijk om die persoon zelf te leren kennen, er een relatie mee op te bouwen om er dan zelf achter te komen of dat beeld klopt? Zo is dat ook met God. Hoe weet je zeker of Hij wel of niet bestaat en is Hij zoals je gehoord hebt door de verhalen om je heen? Wees bereid om je open te stellen en dat te onderzoeken.

De aankomende 11 weken zullen de nieuwe deelnemers van de Alpha dit zelf gaan ondervinden, zoals ik dat zelf heb mogen doen. Ik heb God mogen leren kennen en dit jaar hoop ik Hem nog beter te leren kennen en mijn relatie met Hem te verdiepen. Dit ga ik o.a. doen door wekelijks een blog te schrijven en telkens een onderwerp van iedere avond toe te lichten. * Volgende week het thema: Wie is Jezus?

Schrijvende groeten,
Ellen Sloot

Comments are closed.