The Passion naar Doetinchem in 2022

The Passion komt naar Doetinchem! Op 14 april 2022 zal dit grote paasevenement vanuit de binnenstad worden uitgezonden. Doetinchem is de eerste Gelderse plaats waar The Passion wordt opgenomen.

Wat is The Passion eigenlijk?

The Passion is een muzikale vertelling van het Paasverhaal, dat beschreven staat in de Bijbel. Het verhaal begint ruim tweeduizend jaar geleden. God stuurde zijn zoon Jezus naar de aarde (wat we vieren tijdens kerst). Jezus leefde als mens, net als wij. Het enige verschil was dat hij – omdat hij de zoon van God is – geen enkele vorm van kwaad in zich had (de Bijbel zegt zelfs: God ís liefde). Hij deed goede dingen en liet mensen zien hoe je liefdevol met elkaar omgaat. Een levend voorbeeld van hoe God de aarde heeft bedoeld, zou je kunnen zeggen.

Helaas lukte het de mens niet om liefdevol en goed te leven. Kijk maar eens in het nieuws: ook vandaag doen mensen nog veel kwade dingen. Als je de Bijbel leest, zul je zien dat God naast liefde ook rechtvaardig is. Het kwaad, daar moet iets aan gedaan worden. We zullen het met elkaar eens zijn dat je een moordenaar niet zomaar laat rondlopen, bijvoorbeeld. En niet alleen dat. Volgens de Bijbel verwijdert het kwaad ons van God.

Gelukkig is er een oplossing

Dit is het verhaal dat The Passion vertelt. Toen Jezus 33 jaar oud was, werd hij veroordeeld tot de doodstraf. Hij was onschuldig, maar toch werd hij gekruisigd en stierf. Drie dagen later stond Jezus op uit de dood. We geloven dat dit Gods oplossing was. Jezus wilde de straf dragen. Niet alleen voor die moordenaar, maar voor alle mensen.

Mensen zullen nooit perfect zijn zoals Jezus, dat weet God. Hij stuurde Jezus naar de aarde om liefde en vergeving te brengen. Een tweede kans. Zijn opstanding laat zien: de dood is niet het einde, het kwaad is niet het einde. Als er dingen mislopen in je leven – pijn, ziekte, gebroken relaties – is dat niet het einde. De opstanding van Jezus vormt hiermee de kern van het christelijk geloof.

Meer weten? Kom naar Alpha in Doetinchem!

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van Pasen? Of heb je misschien vragen over God of het christelijk geloof? Op 20 januari 2022 begint de Alphacursus in Doetinchem. Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten denken we na over wat het christelijk geloof inhoudt. Iets voor jou? Van harte welkom!

Kijk voor meer informatie over The Passion op KRO-NCRV. Fotograaf: Jan Willem de Venster.

Comments are closed.