Alpha cursus Doetinchem

Ontmoeten, vragen ontdekken

Wat is het doel van mijn leven? Wat moet ik met het christelijk geloof? Allemaal vragen die je kan stellen op Alpha! Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ons team van vrijwilligers organiseert al heel wat jaren de Alpha cursus in Doetinchem. Samen met een  grote groep sprekers, muzikanten, kokers en andere vrijwilligers organiseren we samen deze interessante en gezellige cursus.

De Alphacursus die in januari 2022 zou beginnen, is vanwege het coronavirus helaas afgelast. Lees hier meer

Hoe ziet een avond er bij Alpha uit?

We beginnen iedere avond om 18:30 uur met een heerlijke maaltijd, bereid door verschillende koks uit de omgeving van Doetinchem. Dit is hét moment om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. We praten in kleine groepen na, waarbij er alle ruimte is om je vragen en gedachten te delen.

Het Alpha weekend

Na acht avonden gaan we samen op Alpha weekend! In het bosrijke buitengebied van Doetinchem ligt De Oase, onze verblijfplaats voor twee dagen. We genieten van gezellige ontmoetingen, heerlijk eten en natuurlijk interessante denkstof! Samen zullen we ontdekken wie de Heilige Geest is en wat Hij doet. Het weekend wordt door veel deelnemers van Alpha als hoogtepunt ervaren! 

Praktisch

Deelname aan Alpha is helemaal gratis. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren, hoef je niets te betalen. Voor het weekend vragen we een kleine, vrijwillige bijdrage. De cursusavonden van Alpha vinden plaats op een locatie in Doetinchem.

Alpha 2022 en coronavirus

Vanwege de coronamaatregelen en lockdown is het nog niet bekend wanneer de Alphacursus in Doetinchem van start gaat. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Vul dan je gegevens in op onze contactpagina. Wil je Alpha liever online volgen? Kijk dan hier.

Planning Alpha 2022

Is er meer? Introductie avond
Wie is Jezus?
Waarom stierf Jezus?
Hoe kun je geloven?
Bidden: waarom en hoe?
De bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?

Weekend over de Heilige Geest

Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Geneest God ook nu nog?
Hoe zit het met de kerk?
Hoe nu verder? Afsluitingsavond

Volg je ons al op Facebook?