Meteen naar de inhoud

De kerk

Afgelopen donderdag hebben we naast ‘hoe kan ik het kwade weerstaan’ een ander onderwerp ernaast besproken. Arjen heeft hierover gesproken. Dit Alpha-seizoen is straks klaar en wat gaat er dan gebeuren? Na een hopelijk leerzame en vruchtbare periode is het aan jezelf om de volgende stap te zetten. Dit kan door een passende kerk te zoeken, maar wat is dit eigenlijk?! De kerk wordt ook wel het huis van God genoemd. Mensen gaan hier naartoe om gezamenlijk God te aanbidden en te prijzen. Er zijn heel veel verschillende soorten kerken. Misschien ken je de ‘kerk met het orgel’ en de wat rustigere sferen wel, maar er zijn zéker ook kerken die het anders aanpakken…

De kerk wordt ook wel het huis van God genoemd. Mensen gaan hier naartoe om gezamenlijk God te aanbidden en te prijzen

De éne kerk zingt psalmen, de ander aanbiddings en / of worship-muziek. Vooral de aanbiddings en worshipmuziek gaat wat vlotter en veel jonge mensen komen hier op af. Misschien kun je het ook wel de ‘moderne kerk’ noemen. In de kerk kun je je ook laten dopen. Hiermee zeg je als volwassene dat je je oude leven achterlaat en een nieuw Christelijk leven begint. Natuurlijk is dopen niet verplicht! Als je lid bent van een kerk ga je meestal elke zondagmorgen naar een kerkdienst. Daarnaast hebben ze ook veel activiteiten die je samen ‘als kerk’ kunt doen. Een goed voorbeeld is een kerkkring. Als je je bij een kerkkring aansluit ga je elke week of om de week gesprekken met elkaar aan die over persoonlijke dingen en geloof gaan.

In de kerk kun je je ook laten dopen. Hiermee zeg je als volwassene dat je je oude leven achterlaat en een nieuw Christelijk leven begint. Natuurlijk is dopen niet verplicht!