Meteen naar de inhoud

Hoe kan ik het kwade weerstaan?

Dit is misschien wel het moeilijkste onderwerp van de hele Alphacursus. Hoe kun je het kwade weerstaan? God is liefde en hij is je gids. Helaas is er ook een tegenpool en dat is Satan. Ook wel de duivel genoemd. De duivel probeert om alles van God kapot te maken, dus ook ons. Dit klinkt misschien erg heftig, maar hoe kan Satan God anders pijn doen door zijn grootste liefde te raken… De mens! Hij probeert ons op verschillende manieren te pakken te krijgen. Hoe kun je je wapenen tegen Satan?!

De duivel probeert om alles van God kapot te maken, dus ook ons

Laat het kwade niet overwinnen, maar overwin het kwade door het goede! We geloven / ervaren in een duivel omdat de bijbel erover spreekt maar we ervaren hem elke dag om ons heen. We moeten waakzaam zijn, maar hoe doen we dat? Een paar voorbeelden: hij verblindt mensen met valse hoop, hij zaait twijfel en hij praat je extra schuldgevoel aan. Hoe mooi is het voor de duivel dat je twijfels krijgt over je komende promotie waarin je niet zeker weet of je die nieuwe functie wel aankunt?

We moeten waakzaam zijn, maar hoe doen we dat?

Ook verleidingen zijn erg groot als je niet oppast. Wat dacht je van pornografie, horror of vreemdgaan? Hier zijn slechts enkele voorbeelden genoemd… Het is aan ons om ons harnas, de wapenuitrusting aan te trekken en ons zwaard te heffen tegen de duivel. Richt je op God en houd je relaties goed. Geloven doe je samen en niet alleen! Heel belangrijk is dat je de bijbel leert kennen. Hierin lees je alles wat je nodig hebt om God te leren kennen en te vechten tegen het kwade.

Richt je op God en houd je relaties goed. Geloven doe je samen en niet alleen!

Bid tot God voor hulp en leg je zonden bij hem neer. Ookal is Jezus, de zoon van God voor onze zonden aan het kruis gestorven, het is altijd goed om vanuit je hart te spreken dat je een fout hebt begaan. Als je het gevoel hebt dat je wordt aangevallen, stuur het dan weg in Jezus naam! Je bent een kind van God en je bent geliefd! Spreek uit ‘Satan, verdwijn in Jezus’ naam! Ik ben een kind van God en ik ben geliefd!’ Het maakt niet uit of je dat hardop zegt of als het nodig is uitschreeuwt. Laat merken dat je (met God) boven hem staat!

Als je het gevoel hebt dat je wordt aangevallen, stuur het dan weg in Jezus naam!

Even terugkomend op gebed: het is zo krachtig als je bid. Leg alles waar je mee zit bij God neer en doe dit eventueel samen. Daarmee maak je gebed nóg krachtiger! Spreek uit, net zoals bij je zonden, dat je het moeilijk hebt. Stel je hart open naar God en schaam je nergens voor! Dat is absoluut niet nodig omdat God van iedereen houdt en hij niemand als ‘stiefkind’ behandelt. In een volgend artikel lees je meer informatie over de kerk. Wat kun je er doen en hoe pakt Alpha dit op?

Stel je hart open naar God en schaam je nergens voor! Dat is absoluut niet nodig omdat God van iedereen houdt