Meteen naar de inhoud

Waarom stierf Jezus?

Jezus is aan het kruis gestorven, zoals je in het vorig blogbericht hebt kunnen lezen. Maar wat is eigenlijk de échte reden? Waarom is hij gestorven? Hij is verraden, sommige mensen hadden een hekel aan hem omdat hij beweerde ‘de zoon van een God’ te zijn en Jezus het liefst iedereen wilde laten zien hoe men een goed Christelijk leven kon hebben. Jezus vergaf en genas mensen, hij bevrijdde mensen, bijvoorbeeld van bezetenheid. Tóch moest hij van de kaart geveegd worden… De Heere Jezus werd veroordeeld en aan het kruis stierf hij een paar dagen later. Hij wist zelf al dat dit zou gebeuren! Stel je voor, je weet dat je over een tijdje zal worden veroordeeld voor al je goede daden die je in je leven doet. Het zal pijnlijk zijn, je zult worden gemarteld en velen om je heen zullen je verafschuwen op een manier die je hart zal breken. Er blijft niets meer van je over… Jezus heeft alle zonden meegemaakt!

Jezus vergaf en genas mensen, hij bevrijdde mensen, bijvoorbeeld van bezetenheid

Geen enkele zonde is voor de Heere Jezus onbekend. Het maakt dus niet uit wat je ooit in je leven hebt gedaan. Ookal ben je de grootste moordenaar die op aarde rondloopt. Jezus heeft al onze zonden vrijgekocht! Sinds de zondeval door Adam en Eva is er een kloof tussen mens en God. Je kent vast wel het verhaal dat Adam en Eva van de verboden vruchten aten en God hen toen uit het paradijs verbande. God zei ‘je mag van alle vruchten eten, behalve van de boom van kennis van goed en kwaad’. Toen Adam en Eva dat toch deden kwam de zonde en de afstand tussen mensen en God. Door deze afstand is het leven een ‘keuze tussen goed en kwaad’ geworden en moeten we keihard werken om iets te bereiken in ons leven. Voordat Jezus kwam brachten mensen offers om voor vergeving te vragen of met de vraag om hulp te krijgen. Nadat Jezus na zijn wederopstanding terugging naar de hemel en de Heilige Geest uitstortte op de discipelen veranderde dit!

Ookal ben je de grootste moordenaar die op aarde rondloopt. Jezus heeft al onze zonden vrijgekocht!

Tot op de dag van vandaag komen mensen tot het Christelijk geloof. Dit noemen we ook wel ‘wedergeboren worden’. Je leert God en Jezus (opnieuw) kennen. Vanuit je hart spreek je uit ‘U mag met me doen wat u wilt!’ De Heilige Geest komt op dat moment door je heen en hij gaat in je leven! Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Deze Heilige Geest is ‘de verbinding’ of anders gezegd ‘het bruggetje’ tot God en Jezus. Bekijk het eens denkbeeldig: God en Jezus staan op een berg, en jij als mens, staat op een berg er tegenover. Tussen beide bergen zit een grote diepe kloof. De Heilige Geest dicht deze kloof en zo kom je in contact met God en Jezus. Eén voorwaarde is belangrijk: stel je hart open! God, maar ook Jezus is jouw gids in je leven en zij leren je hoe je je verdere geloof als Christen kunt ontwikkelen.

Tussen beide bergen zit een grote diepe kloof. De Heilige Geest dicht deze kloof en zo kom je in contact met God en Jezus

Belijden is belangrijk, leg al je zonden bij God neer. Hij wil dat je voor HEM kiest. Mensen vullen hun hart met aardse dingen, zoals geld, materialisme en macht. Ze denken dat ze er gelukkig van worden maar uiteindelijk worden ze alleen maar ongelukkiger. Maar Jezus zegt in de bijbel: als je mij volgt, zul je nooit meer “honger” of “dorst” hebben. Dan pas zul je echt leven!🙏❤

Geef je over aan God, laat je leiden door Jezus