Meteen naar de inhoud

Wat is Alpha?

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. 
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Alpha geeft een heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. Alpha is al in de jaren ’70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha’s wereldwijd in maar liefst 164 landen! In Nederland is de Alpha zeventien jaar geleden geïntroduceerd. In Nederland volgden al meer dan 280.000 mensen een Alpha!

                                            Alpha is iets voor jou als je:

                                      meer wilt weten over het christelijk geloof
                       wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
nieuwe mensen wilt ontmoeten
                                                                              je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Hoe werkt het?

In tien weken tijd ontdek je in interactieve bijeenkomsten en een inspirerend Alpha weekend wat het christelijk geloof inhoudt. Alpha start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar de Alpha-introductieavond en kijk zelf of het iets is voor je. Ook als Alpha is gestart of al lang is afgelopen, kun je je aanmelden. Alpha keert jaarlijks terug en wordt op meerdere plaatsen gegeven. We kunnen je dus ook doorverwijzen. Alpha is vrijblijvend en gratis en vooral heel gezellig!

De onderwerpen

Bij elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Zo worden vijftien verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken, zoals:

Is er meer?
Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
Hoe relevant is het christelijk geloof?
Hoe leidt God ons?

Ben je geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd mailen naaralphacursus.doetinchem@gmail.com of vul op de contact. Meer informatie is ook te vinden op de site van Alpha: www.alpha-cursus.nl en www.alphanederland.org. Hier kun je o.a. verhalen en ervaringen van andere Alpha deelnemers lezen.